5 tips om je keuken op te frissen

De keuken is in de meeste huizen een cruciale én veelgebruikte plek. Meer dan eens de doorslaggevende factor bij een verkoop. Want is de keuken te klein / te oud / te onhandig én is er geen budget of ruimte voor aanpassingen dan is het al snel een no go. Dus ga jij verkopen en wil je tips om jouw keuken op te frissen zodat hij juist straks de beslissende factor is, wij geven je wat low budget tips.

Tip 1 Echt schoon
Wanneer je je keuken al een tijdje gebruikt zijn er van die sporen die je niet met een flinke schoonmaak uitwist. Denk aan vetspetters, gelige gordijnen, vensterbanken met vlekken die er niet meer uit gaan. Wellicht kan je keuken dus wel wat nieuwe tegels gebruiken of een likje verf? Of wellicht moeten de kastdeurtjes even vervangen worden omdat er behoorlijke beschadigingen op zitten. Tip: je kunt wasbare verf gebruiken om te voorkomen dat je muren beschadigen door spetters. Plus: tegeltjes kan je ook verven!

Tip 2 Voeg wat groen toe
Planten geven een fris uiterlijk aan je keuken, daardoor voelt het automatisch schoner. Plus het geeft een enorm fijne sfeer. Je kan ook kruidenplantjes in de keuken neerzetten, dan heb je altijd verse kruiden.

Tip 3 Laat je keuken nieuw “ogen”
Je kunt met een klein budget je keuken al een heel nieuw uiterlijk geven. Kies bijvoorbeeld voor een nieuw kleurtje op de muren, vervang je kraan en vervang de greepjes van je kastdeurtjes/lades. Je werkblad kan je voor een paar honderd euro vervangen, dan oogt het niet alleen nieuw, maar is dat dan ook!

Tip 4 Vieze vloer? Bedek hem!
Heb je een vloer die behoorlijk versleten of beschadigd is door het vele gebruik van de keuken? Dan kan je die tijdelijk wegwerken dus er een mooi laagpolig kleed op te leggen. Besef je wel dat ook deze regelmatig gereinigd zal moeten worden, maar het oogt wel heel mooi en gezellig.

Tip 5 Ruim op
Doe je voorraden in mooie potten, bijvoorbeeld pasta, rijst, suiker, kruiden etc. Stal deze uit op je vensterbank of op een plankje. Ruim overige troep weg in je kastjes – stapel glazen/borden die in het zicht zijn, haal die kindertekeningen van de koelkast af en jouw keuken is er klaar voor om iemand anders te overdonderen.